Hæklede og orkerede babysko

posted in: Hækling, Orkis | 0
[pinit]
Babysko er nok noget af det mest nuttede man kan forestille sig. Det er ikke den mest praktiske gave at komme med, men de er rigtig sjove at lave, og selvom baby måske ikke har lyst til at have dem på, kan du være sikker på at alle vil synes at de er virkelig søde og hvis du er heldig gemmer forældrene til modtageren dem som minde om de bittesmå tær til senere. Herunder er billeder af forskellige sutsko jeg lavede til min søsters baby, imens vi stadig ikke vidste om det blev en dreng eller en pige : )
Nedenunder billederne er mønsteret på både de hæklede og de orkerede babysko. Laver du et par vil jeg selvfølgelig rigtig gerne se dem. Du kan enten lægge et billede op her i kommentarene, sende mig en mail eller lægge det op på Instagram.
I denne post er der links til garn og lignende som går igennem partner ads. Hvis du bruger disse vil jeg sandsynligvis tjene en lille smule, hvis du ender med at købe noget. Dette hjælper med at støtte bloggen og youtube-kanalen.

 

– BABYSKO –

Hæklet Version

babysko500x250

 

 

 

Til den hæklede version har jeg brugt bomuld og guldbånd til at binde dem med. Jeg vil anbefale garn såsom BC Alba eller Onion Organic Cotton til selve skoen. Begge er økologiske og lækre at arbejde med. Til at binde med, kan du eksempelvis bruge dette bånd.

FORKORTELSER
lm: luftmaske
km: kædemaske
fm: fastmaske
m: maske(r)
stgm: stangmaske


skoens top

Start med 2 lm
38

1. runde: 5 fm i 2. m fra nålen. km i rundens første m.

 

37

2. runde: 1 lm (2 fm i næste m) x 5, km i rundens første m.

 

36

3. runde: 1 lm, (2 fm i næste m, 1 fm) x 5, km i rundens første m.

 

36

4. runde: 1 lm, (2 fm i næste m, 2 fm) x 4, 1 lm v

 

Sko top

5. runde; (2 fm i næste m, 3 fm) x 4. klip garnet fra.

 


Skoens sål

34

Start med at slå 10 lm op.

 

34

1. runde: 1 lm (1 fm i hver m) x 8, 3 fm i sidste m. arbejd videre på bagsiden af luftmaskekæden. (1 fm i hver m) x 8, 3 fm i sidste m. km i rundens første fm. (24 m)

 

34

2. runde: 1 lm (1 fm i hver m) x 9, 2 fm i næste 3 m, (1 fm i hver m) x 9, 2 fm i næste 3 m, km i rundens første fm. (30 m)

 

34

3. runde: 1 lm *1 fm i hver m indtil den runde del. (2 fm i næste m, 1 fm) x 3, gentag fra *. km i rundens første fm.

 

31

4. runde: 1 lm *1 fm i hver m indtil den runde del. (2 fm i næste m, 2 fm) x 3, gentag fra *. km i rundens første fm.

 

28

5. runde: 1 lm *1 fm i hver m indtil den runde del. (2 fm i næste m, 2 fm) x 3, gentag fra *. km i rundens første fm.

 


Her begynder siderne

25

6. runde: 1 lm, fm i alle m hele vejen rundt, km i rundens første fm.

 

25

7. runde: 1 lm, 1 fm i hver m indtil den runde del. tag en m ind, 1 fm i hver m i den runde del. tag en maske ind i den anden side. 1 fm til enden af runden. km i rundens første fm.

 

26

8. runde: 1 lm, 1 fm i hver m indtil midten af de første runde del, 1 fm i resten af runden, km i rundens første fm.
tag overdelen og læg den over skoens front (det er den modsatte del af der hvor vi starter runderne) Husk hvor overdelen nogenlunde skal være.

 

26

9. runde: 1 lm, 1 fm i hver m indtil overdelen skal påsættes. Før nålen gennem den første m og derefter igennem skoens side (den næste m) hent en løkke og træk den igennem begge m (2 m på nålen), hent en løkke igen og træk igennem. Dette gøres hele vejen rundt. Spring en m over her og der, for at få toppen til at sidde symmetrisk på fronten af skoen.

 

21

10. runde: 3 lm, 1 stgm i næste 2 m, 2 lm, (1 stgm i næste 3 m, 2 lm, spring 2 m over) til rundens ende. km i rundens første fm.

 

18

11. runde: mussetakker: 1 lm, (1 fm, 1 stgm, 1 fm, 1 km om de 2 luftmasker i runde 9) hele vejen rundt. km i rundens første m. Klip garnet fra og sy enderne ind.

 

Orkeret Version

Redskaber: den tykkeste orkisnål du kan finde, eller en hvilken som helst skytte der kan tage tykt garn. Skytterne fra Pony med spole er eksempelvis gode til dette. I forhold til garn, så bliver resultatet bedst med skinnende hæklegarn, såsom DMC Petra eller lignende.

Hæklet sål til babysko

 

Lav en hæklet sål (fra “skoens sål” runde 1 – 5)

 

orkeret babysko runde 1

Med det samme garn som du lavede sålen med, træd nålen og efterlad omkring en halv meters tråd. Indsæt nålen i en m midt bagfor.

Bue: 5 – 5, spring 4 m over og træk nålen igennem. slå en knude. Gør dette indtil du vil starte på skoens front. (med mit garn er det cirka 4 buer)

 

orkeret babysko runde 2

Træd nålen igen og efterlad omkring en halv meters tråd.
Bue: 5 – 5 træk nålen igennem, Ring: 5 – 5 skip 4 m på sålen og træk en løkke op med en hæklenål. denne løkke erstatter et picot, 5 – 5 træk nålen igennem og saml til en ring. Slå en knude. Gør dette indtil du er på det samme sted på den anden side af fronten. (for mig er det omkring 6)

Fortsæt med 5 – 5 buer indtil enden af runden. Klip garnet fra og sy enderne ind.

 

orkeret babysko runde 2

indsæt nålen hvor ringene starter. Ring: 3 – 3 sammenhæft i næste picot, Slå en knude, Bue: 3 – 3 indtil næstsidste picot, Ring: 3 – 3, sammenhæft i sidste picot på fronten. (Bue: 3 – 3) resten af vejen rundt.

Når du er tilbage ved starten på fronten, (5, sammenhæft til næsten picot) indtil enden af fronten. Klip garnet fra og sy enderne ind.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.