Lær at hækle C2C (corner to corner)

posted in: Hækling | 0

Corner to corner (hjørne til hjørne) eller diagonalhækling er et term der dækker over hækling af små firkanter langs diagonalen på en firkant. Her benytter man sig af det faktum at fire stangmasker nogenlunde udgør et kvadrat. Det er en anelse svært at forklare hvordan man hækler en diagonal af firkanter, men det er ikke så svært at vise:

C2C

Start: (se Start og 1 på diagram) 6 lm, 1 stgm i hver af de første 3 m på kæden. Du har nu en firkant der består af 4 stgm.
næste firkant(se 2 på diagram): gør det samme igen, lav en km i lm-kæden på den første firkant
næste (se 3 på diagram): 3 lm, 3 stgm omkring lm-kæden.

Fortsæt således indtil den er den størrelse du vil have.
For at tage ind: istedet for at lave 6 lm ved kanten, så lav 3 lm og sæt den ned i lm-kæden ved den næste firkant med en lm ( se 7 på diagram). Fortsæt med at lave firkanter.

deadpool
Deadpool diagram.

 

 

I forhold til garn så er der ikke noget der er bedre end andet til corner to corner. Med det sagt, så er der nogle garner der har flere farvemuligheder end andre. Her kan jeg eksempelvis fremhæve Yarn & Color. Alternativt kunne man bruge Drops Paris, selvom udvalget ikke nær så stort.

Denne post indeholder affiliate links. Det vil sige, at hvis du trykker på et link og køber noget, så får jeg en lille del af salget. Dette hjælper mig med at få det hele til at løbe rundt så jeg også kan opdatere siden i fremtiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.