Du Store Alpakka STERK [Garn-grams]

posted in: Garn-grams | 0

Jeg kan godt lide garn og jeg har tænkt mig at fange det, øh – mærke på det hele! Dette er ikke en reklame eller en salgspost, det er et forsøg på at vise et garn frem. Garnet i videoen er dog sponsoreret af www.Rito.dk (og tak for det <3 😀 )

Du Store Alpakka laver virkelig virkelig lækkert garn i alpakkauld. Noget af overskuddet fra salget går til mirasolskolen, hvilket jeg ikke har nogen som helst idé om hvad er – men jeg finder ud af det og laver et indlæg om det, hvis det er til at finde ud af, hvad man støtter : )

STERK er et blandingsgarn af 40% merino, 40% Alpakka og 20% nylon.
De 20% nylon gør garnet stærkt (deraf navnet, tror jeg) og gør at det eksempelvis kan bruges til sokker. Strikker du sokker i 100% alpakka (eller merino for den sags skyld) vil du hurtigt få nogle flotte huller til tær og hæl.

Garnet skal vaskes på uldprogram og gerne så skånsomt som muligt. Der er også dem som aldrig vasker alpakkauld, da det menes at være selvrensende. Det vil jeg lade være op til dig : ) (personligt vasker jeg den her slags garn i hånden med lidt sæbespåner når jeg synes det trænger)

Garnet fås i rigtig mange flotte farver, men det er ikke alle sider på nettet (eller butikker) der har dem alle. Sørg for at shoppe lidt rundt.

Prisen er omkring 39 – 49 kr for 50 gram.

Du kan finde garnet her:

STERK hos Rito.dk (affiliate)

Garnet er virkelig blødt og lækkert (som jeg vidst også får sagt mindst 25 gange i videoen, sorry) det skinner en smule når det er strikket op – næsten som hvis der var en smule silke i det, hvilket der ikke er.

Garnet giver et relativt tykt stof og så er det blødt og varmt. Hvis jeg får tid til at strikke en masse sokker til mig selv på et tidspunkt (haha, er der andre der har børn som har en laaaang liste af ting der skal ske liiiiige så snart der er 9 dage på en uge?)

Jeg har strikket de her strømpebukser til min søn af garnet. Der var ikke så meget på nøglet som jeg havde regnet med, så de er lidt uens : ) resten af strømpebukserne er i DuoSilk, som er mere elastisk og derfor bedre oppe omkring maven(og jeg havde en rest). Vi var meget glade for at kunne give ham et varmt lag på indenunder imens det stadig var virkelig kold vinter… i marts…

STERK er rigtig rart at strikke med og der er ingen lugt eller lignende ved det. På hæklenålen er historien lidt en anden – det er ikke fordi det er et meget stort problem, men jeg blev ved med kun at få halvdelen af garnet med igennem masken – det var en anelse irriterende.

Alt i alt? Jeg skal finde noget(mere) at bruge det her garn til! Og have fundet tiden til det. Den eneste lidt dårlige ting ved det er, at det er relativt besværligt at vaske – men det er et problem med alt uldgarn, så det er ikke garnets skyld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.