DSA BLING og Drops GLITTER [Garn-grams]

posted in: Garn-grams | 1

Jeg kæmper imod det dagligt, men jeg må krybe til korset og indrømme, at jeg er glimmer-entusiast. Jeg elsker store kjoler, smykker, kroner, tiaraer, slæb, slør, blonder(!), palietter, perler – det hele! 5-årige mig kommer stadig frem hver gang jeg ser et barn i en askepot-kjole og små plastic “glas”-sko – wow, hvis jeg havde haft sådan en da jeg var lille havde jeg aldrig fundet mig i at gå i andet! Derfor tror jeg også jeg ret hurtigt blev enig med mig selv om, at jeg måtte kigge nærmere på det her effektgarn. Der er mere hvor det kommer fra, det her er bare lidt af mulighederne for at tilføje lidt “bling” til strikketøjet og wow- helt ærligt – WOW! Jeg har helt sikkert en favorit af de her to, men jeg har bare lyst til at strikke tøj til mig selv af det hele : D I dag kigger vi på Du Store Alpakka BLING og Drops GLITTER, begge er sponsoreret af www.Rito.dk. Du Store Alpakka BLING

 • Pris: 35 – 39 kr
 • Indhold: 100% Polyester
 • Garnvægt: 50 g = 350 m
 • Vaskes i hånden
 • Fås i mange farver, inkl. sølv og kobber, dog er palietterne altid i sølv

DROPS GLITTER

 • Pris: 14,5 kr
 • Indhold: 60 % Cupro, 40% metal
 • Garnvægt: 10 g = 700 m (meget meget tyndt)
 • Vaskes i hånden, max 30 grader
 • Fås i sølv og guld

Du Store Alpakka BLING

 • Bundtråden er smuk og glat, dog ikke elastisk
 • Palietterne er strikket ind i tråden og der er ingen risiko for at de falder af
 • Palietterne er jævnt fordelt
 • Tråden er ikke elastisk
 • Palietterne generer en smule hvis de havner på bagsiden af arbejdet.

DROPS GLITTER

 • Ikke den mindste smule elastisk
 • Generer ikke når det er strikket med – det hverken kradser eller kan mærkes.
 • Er let at trække over, men knækker ikke når man strikker med det
 • Er enormt tyndt, glat og let.

  Du Store Alpakka BLING

 • Kan bruges som følgetråd, men er tyk nok til at den også kan bruges alene
 • Det er svært at få palietterne til at havnepå forsiden
 • Er tykt nok til at det gør en forskel når man strikker det med andet garn.
 • Er “hårdt” at strikke med
 • En strikkeprøve vil altid være nødvendig – effekten med forskelligt garn er meget forskellig.
 • Er en anelse irriterende at hækle med, da palietterne “sidder fast” når man trækker igennem

DROPS GLITTER

 • Kan bruges som følgetråd men er ikke helt tykt nok til at blive brugt alene
 • Giver en super flot effekt på både forside og bagside
 • Er nemt at strikke med andet garn, når man lige har fået lidt øvelse
 • Ændrer ikke strikke fastheden af det garn det strikkes med

 1. Dorrith Vilander

  Har du bronze/messing tråden…;-)
  Jeg mangler et par stykker til en trøje jeg er igang med..
  Dbh
  Dorrith

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.