En blab

Dette er en side der indeholder en specifik historie om et projekt eller et forløb i mit liv. Siden bliver opdateret hver gang der sker noget nyt. Det kan være jeg har arbejdet videre på projektet, er stødt ind i et problem eller lignende.

Strikket babytæppe
Strikket babytæppe
Strikket babytæppe

Idé

BabyTæppeIde

Dato: 28/10 2016
Jeg har besluttet mig for at strikke et babytæppe!
Mønsteret kommer fra en bog der hedder “klassisk strik – 150 traditionelle strikkemønstre” af Rita Taylor (A stitch in time. Hairloom knitting skills). Det består af fire firkanter med et blad i hjørnet. Når de bliver sat sammen får man en lille blomst/fire blade sammen i midten. Jeg har tænkt mig at strikke 12 firkanter (48 små firkanter sat sammen til 12 store). Jeg starter med at strikke det i hvid bomuld og derefter er det tanken at farve det – det er trods alt en lille dreng jeg venter <3

Første firkant færdig

PictureNotFound

Dato: 29/10 2016
Så blev den første firkant færdig. Det bliver pænest (i min mening) når de syes sammen frem for at hækle dem, men jeg er stadig meget i tvivl om det er meningen den skal boble op i midten – på billedet i bogen bukker bladene indad lige i midten. Yderligere er jeg meget tilfreds med blondedelen (del del hvor der ikke er et blad) det er markant flottere i virkeligheden. Perlerne på billedet er kun fordi jeg synes et blev et lidt kedeligt billede (til instagram).

Endnu en firkant

PictureNotFound

Dato: 30/10 2016
Endnu en firkant. Jeg kan snart mønsteret uden at kigge på opskriften, der er dog stadig visse ting der giver mig problemer. Jeg har en fornemmelse af at jeg når at kunne strikke dem i søvne inden jeg bliver færdig : )

Firkanter i toget

PictureNotFound

Dato: 5/11 2016
Så blev der også strikket lidt i toget mod Sydsjælland – niecen (gudbarnet) fyldte 5 : D
Jeg har strikket 5 (store) firkanter nu. Jeg behøver ikke længere bogen og jeg føler næsten jeg kan se på firkantet hvor i mønsteret jeg er kommet til. Nogle gange er jeg nødt til at minde mig selv om hvilken række jeg er kommet til, men heldigvis kan jeg huske langt de fleste i hovedet. Resten kommer helt af sig selv når man bare lige tænker over hvordan det skal se ud.

Forskellige hvide

PictureNotFound

Dato: 5/11 2016
Arg!! aaaarg!!!!! Det er gået op for mig at det ikke er alt det hvide garn jeg har fundet der er den samme nuance! en del af det er knækket hvid og noget af det er lidt mørkere end andet. Som en løsning har jeg tænkt mig at gøre som på billedet: placere firkanterne efter farve og også evt. farve dem mørk til lys inden de bliver syet sammen. Jeg må have lavet en prøve så jeg ved nogenlunde hvad jeg kan forvente af bomuldsgarn + tefarvning.

Te-farvning

PictureNotFound

Dato: 7/10 2016
Jeg har farvet én af de små firkanter i en kop te (fredsted blåbærte så vidt jeg lige husker) jeg lod det trække i mindre end et minut, da jeg helst ikke ville have det skulle blive alt for mørkt. Det er tydeligt at jeg ikke kan ramme den samme farve som det andet garn har (det bliver alt for mørkt) men det er måske også ok. Jeg forventer at vente med at farve resten til jeg er færdig med alle firkanterne. Jeg er meget i tvivl om de skal farves før eller efter de er syet sammen.

Garnforbrug

Babytæppe

Dato: 12/11 2016
Efter at have hæklet en del firkanter (jeg er næsten færdig med nr. 10 nu) er det tydeligt for mig, at der er:
ca. 8 små firkanter i 50 g garn (50 g/170 m)
+ lidt til overs, som jeg bruger til at sy sammen med.
Det er ENORMT praktisk når man har forskellige farver garn, udover når man støder ind i et nøgle hvor der er 9 firkanter i. Det sker ca. hver 3. – 4. nøgle, så nu har jeg en fin palet af forskelligfarvede firkanter.

Te-farvning video

Dato: 13/11 2016
Jeg optog processen da jeg farvede en firkant i mandags. Jeg gjorde det mest for at kunne huske præcis hvor lang tid de forskellige ting skulle have, men her er en lille sammenklippet version, hvis nogen skulle være nysgerrige : )

Designbeslutninger

Dato: 15/11 2016
Jeg er færdig med alle 12 firkanter! whoop! Desvære er resultatet ikke helt stort nok til den babydyne vi har fået af mine forældre, så jeg var nødt til at ændre lidt på designet. Jeg har tilføjet et panel over firkanterne med nogle hjerter i, som giver tæppet den formfaktor jeg har brug for.

Kant

Babytæppe

Dato: 3/12 2016
Jeg gik lidt i stå med tæppet, men nu er jeg lidt i gang igen : ) jeg har strikket omkring 1/4 af kanten og vendt om et hjørne med venderækker. I længden er det lidt kedeligt at strikke de samme 4 rækker over 22 masker, men jeg skal nok komme igennem det : )